Urejanje okolice: Gres ploščice 2cm, Okrasni kamen in Alu robniki

 
External link opens in new tab or window

Krajinsko oblikovanje:

Dizajniranje vrta je način, kako pretvoriti vašo zunanjo površino v osebno oazo. To je umetniška oblika, ki združuje lepoto narave s praktičnostjo in trajnostjo. S skrbno izbiro pravih materialov, rastlin, lahko oblikovalec vrta ustvari zunanje bivalno okolje, ki ni le vizualno čudovito, temveč tudi funkcionalno in enostavno za vzdrževanje. Porcelan gres ploščice za rustičeno teraso, dekorativni marmorni kamni in aluminijaste obrobe za definirano in izpostavljeno cvetlično gredico, in naravni kamni, kot so skrilavci in lappilo za teksturirano pot, so le nekateri primeri, kako dobro oblikovan vrt lahko izboljša estetsko privlačnost in poveča vrednost vaše nepremičnine. Ne samo to, ampak vam tudi zagotavlja mesto za sprostitev in zabavo, mirno zatočišče za uživanje narave. Če iščete mirno zatočišče ali funkcionalno zunanje bivalno okolje, z oblikovanjem vrta lahko uresniče vse vaše sanje.


External link opens in new tab or window

Kateri produkti so bili uporabljeni pri ureditvi hiše?


External link opens in new tab or window

Ploščice s porcelangresa

So trenutno najbolj popularna vrsta keramičnih ploščic za zunanje tlakovanje. So zelo trpežne, ne potrebujejo veliko vzdrževanja, preprosto se jih čisti. Na voljo so v številnih dimenzijah, barvah in imitacijah. Najpogosteje jih najdemo v imitaciji lesa, kamna ali betona. So odlična izbira za tlakovanje rustikalnih ali pa novih in modernih hiš.
Ploščice z gresa lahko vzdržijo ekstremne temperature, veliko obremenitev in so odporne proti bledenju in madežem. Imajo tudi proti-zdrsni faktor R11 kar pomeni, da na njih ne drsi tudi ko so mokre, zato so odlična rešitev za terase in prehodne poti. S ploščami s porcelan gresa debeline 2cm ste tako rekoč zadeli terno, kajti je lep in priročen material, ki bo preživel generacije.


V kolikor potrebujete plošče za teraso vas vabim k ogledu ploščic s porcelan gres-aZa hišo v toskanskem stilu smo želeli poudariti duh Toskane zato smo posegli po plošči v imitaciji kamna ki je tipicen za toskano - Santafiora, ki je dobila ime zaradi svoje žlahtno opečnato rdečkastega tona. Plošče so debele 2cm, zaradi svoje debeline jih lahko polagamo na pesek brez priprave betonske podlage. Na stičišča pa smo postavili fugirnike, ki držijo enakomeren razmak med ploščami.


Okrasni kamen - Marmorni lomljenec v cvetlični gredi

je čudovita vizualna popestritev, ki jo lahko nasujete na dvignjeno cvetlično gredo. Dekorativni kamen najdemo v različnih barvah, velikostih in oblikah. Naravni kamen doda eleganten dotik številnim življenskim prostorom, prav zaradi tega pa je zelo popularen. Napogosteje ga opazimo kot prodnike, lomljence. Prodniki so brušen kamen, mehkih linij in oblik, ki je napogosteje uporabljen za prekrivanje cvetličnih gred ali pa površine kjer trava ne uspeva dobro. Lomljenec pa je zdrobljen kamen, sortiran po granulacijah za dosego željenega videza. Ker je to drobljen kamen ima največkrat grobe lomljene poteze. Za konec pa nam ostaneta še dekorativna kamna - Škrilavec in Lappilo (Vulkanska lava). Oba kamna najdemo v različnih barvah. Škrilavec je poznan po tem, da je ploščat kamen saj ga v naravi vidimo slojih ali plasteh, spominja nas na "kamnito lubje". Vulkanska lava pa je precej porozen kamen, ki odlično zadržuje vlago v zemlji, lavo najdemo v črni in rdečkasto-rjavi barvi in je ponavadi lomljena.Ker videz hiše bazira na zemeljskih tonih smo hoteli povdariti te barve in popestrili okolico z rumeno-zlatim okrasnim kamnom Giallo Mori ki ga lahko pri nas dobite v dveh oblikah in sicer kot Marmorni prodnik ali pa kot Marmorni lomljenec.


Aluminijasti robniki za zamejevanje okrasnih kamnov

Nevidne aluminijaste obrobe so trenutno en bolj popularnih produktov, to jim uspeva zaradi tega ker so tanjki, so praktično neopazni opravljajo pa veliko delo in sicer preprečujejo vraščanje trave in plevela v cvetlično ali kamnito nasutje. So zelo lahki, obstojni in odporni na rjo in korozijo. Montaža je zelo preprosta in to lahko strite sami, kot vikend projekt. Robniki so na voljo v dveh velikostih, 10 in 14cm te višje je možno pritrditi s klini. Ker robniki ne rjavijo in imajo svoj čudovit kovinski sijaj s katerim dodajo eleganco in sofisticirajo vašo cvetlično gredo. Lahko jih uporabimo na modernih vrtovih, kjer uporabljamo komplksnejše linije, prav tako pa so primerni za minimalitične zasnove. So cenovno ugodna rešitev, predvsem ker vam nebo potrebno več puliti trave z vaše grede ali nasutja.


Ker si je stranka želela izpostaviti svojo cvetlično gredo smo izbrali robnike velikosti 14 cm, ker se te robnike pritrjuje s klini, lahko gredo dvignemo od nivoja terena do cca 10cm.

Spremna beseda za konec

V zaključku lahko rečemo, da oblikovanje vrta ni le o dodajanju lepote vašemu domu, ampak tudi o ustvarjanju sanjskega zunanjega prostora, ki bo navduševal vaše čute in vam dajal radost vsak dan. Z izbiro prave kombinacije materialov, kot so porcelan gres ploščice, dekorativni marmorni kamni, aluminijaste obrobe, marmorni drobci in dekorativni kamni, kot so skrilavci in lappilo, lahko oblikovalec vrta ustvari čarobno mesto za vaš dom. Oblikovanje vrta ni le o lepoti, ampak tudi o funkcionalnosti in trajnosti, zato se odločite za ta materiale in ustvarite sanjski vrt, ki bo vaš dom spremenil v rajski otok. Začnite ustvarjati svoj sanjski vrt zdaj!